BLANCO spracováva len kvalitný nerez, ktorý sa vyberá na základe špecifických kritérií a podlieha prísnym kontrolám kvality. Proces zušľachtenia len zdokonaľuje už vysokú kvalitu.
Povrch nerezu BLANCO je hladký a bezpórovitý. Rôznorodé použitie nerezu v potravinárskom priemysle podčiarkuje jeho vynikajúce hygienické vlastnosti.
Vysokokvalitný nerez BLANCO je od prírody veľmi odolný proti bežným kyselinám používaným v domácnosti a tiež proti fľakom napr. od kávy, čaju, ovocia či zeleniny.
Nerez je odolný materiál. Riad sa na ňom tak ľahko nerozbije a nárazy skôr tlmí..
Nerez nijak neznehodnocuje chuť potravín, ani ich vzhľad.
Nerez sa sám neustále obnovuje. Samouzdravujúci povrch, tzv. pasívna vrstva, sa pôsobením kyslíka neustále obnovuje.
Nerez je odolný proti teplotám do 300 °C a nemení svoju farebnosť ani pri dlhom pôsobení slnka.
Nerez je od prírody nehrdzavejúci materiál. Zriedkavo sa na jeho povrchu môžu vytvoriť hrdzavé fľaky. Ide však o cudziu hrdzu, ktorá sa dá ľahko odstrániť..
Nerezové výrobky firmy BLANCO si aj pri minimálnej miere starostlivosti i po desaťročiach zachovávajú svoju hodnotu a lesk.